Fotball

Fotball-NM Halden (Strømstad) 2017

2017-08-09 15.45.46

Halden fengsel sto for årets fotball-NM 2017. De valgte Strømstad i Sverige som sted for arrrangementet.
Det idylliske Strømstad spa var deltaker-hotellet hvor også banketten ble avholdt. Hele hotellet ble booket av kriminalomsorgen og helgen forløp med fornøyde deltakere og hotellansatte.
Vi er hjertelig velkomne også ved en senere anledning, for Haldens del er det mulig i 2020 da innebandy skal spilles.

DSC02350
I spissen for arrangementet sto Rudi Fremstad, og sammen med hans flinke medhjelpere startet de tidlig med arrangementet.
Egen NM-side med påmelding på nett, og facebokside som ble pepret med god informasjon gjennom et helt år, sørget for at ingenting var overlatt til tilfeldighetene.

Totalt deltok 35 lag og den største klassen var dameklassen med 12 lag. I old-boys klassen deltok Norgerhaven som det tiende laget. De lot seg imponere over mesterskapet og viste mye god fotball selv om de plasserte seg beskjedent sist bak de norske motstanderne.

I veteranklassen stilte kun tre lag, her måtte kriminalomsorgens all-stars med Asle Aase, Anders Roodla, Martin Gulla, Tom Herman Andersen og Eirik Furu stille på kort varsel for at det i hele tatt kunne spilles. Det beste laget ble Trondheim.

I old-boys klassen viste Ringerike seg som det beste laget etter å ha slått Indre Østfold 3-1 i finalen.
I dameklassen vant Ullersmo 3-2 mot Bergen, her snudde Ullersmo kampen fra å ha ligget under 1-2.
I Old-girls klassen vant Trondheim etter å ha nedkjempet Ullersmo.
I herreklassen viste det sammensatte laget fra Nord-Norge klasse ved å overvinne Oslo. Her måtte ekstraomganger og straffespark til. Beste spiller, Daniel Grepperud Olsen, reddet en viktig straffe rett før slutt.

Mellom kampene sørget Halden for god steming med nygrillede hamburgere og god musikk. I to solfylte dager kunne vi kose oss under gode forhold og vi håper at samtlige fikk en minnerik helg.

Banketten forløp på hotellet som seg hør og bør. God mat og premieutdeling var selvsagt høydepunktet.
Prisene til beste spillere gikk til:

Beste veteran: Jan Morten Hokseggen
Beste Old-boys: Pål Erik Gustavsen
Beste Herrespiller: Danield Grepperud Olsen
Beste Old-girl: Bente Kvitland
Beste Damespiller:Charlotte Jacobsen

Wencke Pedersen fra Trondheim og Kjetil kristiansen, Ullersmo fikk FIF`s innsatspris for 2016, vi gratulerer Wenche med prisen og undertegnende takker ærbødigst.

Neste år går turen til Hamar, vi gleder oss til å ta turen opp til hedmarken og til da: Takk for en kjempehelg, vi ses der oppe 🙂

Veteran:
DSC02276
Nr.1 Trondheim
Nr.2 Ila
Nr.3 Kriminalomsorgen All-stars

Old-Boys:
Nr.1 Ringerike
Nr.2 Indre Østfold
Nr.3 Oslo
Nr.4 Ullersmo
Nr.5 Kongsvinger
Nr.6 Søndre Vestfold
Nr.7 Halden
Nr.8 Tromsø
Nr.9 Norgerhaven

Herrer 11`er:
DSC02398 2
Nr.1 Nord Norge All stars
Nr.2 Oslo
Nr.3 Hedmark
Nr.4 Ila
Nr.5 Krus
Nr.6 Halden
Nr.7 Ringerike
Nr.8 Skien
Nr.9 Ullersmo
Nr.10 Sem

Old-girls:
DSC02355
Nr.1 Trondheim
Nr.2 Ullersmo
Nr.3 Krus

Damer:
DSC02369
Nr.1 Ullersmo
Nr.2 Bergen
Nr.3 Halden
Nr.4 Krus 1
Nr.5 Ila
Nr.6 Ringerike
Nr.7 Oslo
Nr.8 Kongsvinger
Nr.9 Indre Østfold
Nr.10 Trondheim
Nr.11 Krus 2
Nr.12 Skien/Bretvedt

NM i bilder:
DSC02368DSC02288DSC02265DSC02280DSC02381DSC02311DSC02319DSC02377DSC02384DSC02331DSC02348DSC02263

Fotball NM 2016 i regi av Bergen fengsel BIL

2016-09-10-15-59-01 Bergen

Bergen fengsel inviterte alle i kriminalomsorgen til norgesmesterskap i fotball. Nesten 35 lag fra ulike steder i Norge meldte seg på, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Dette er den desidert største happeningen på den sportslige arenaen for kriminalomsorgen i Norge. Det er derfor synd å melde at ingen av aspirantene fra KRUS kunne delta med lag. Ikke fordi de ikke ville, men fordi KRUS hadde lagt eksamen nettopp på første spilldagen. Derfor hadde ikke aspirantene noe valg og måtte prioritere annerledes. FIF håper og tror at dette ikke vil skje igjen.

De to dagene i Bergen ble avviklet med sportslig suksess, godt hjulpet av finværet som satte oss alle i godt humør. Over 80 kamper ble spilt og mange gamle og nye fjes møttes til dyst ved Brann stadion.

Nytt av året var Old-Girls klassen, dvs.unge kvinner over 30 år. 4 lag deltok i klassen og her er historiens første finalereferat som Macarena Reyes kan berette:

«Det ble aldri den helt spennende finalekampen mellom Trondheim og Oslo/Krus ansatte, som man hadde håpet på. Trondheim var det klart beste laget og vant sikkert 5-2. Finalens beste spiller, Gunn Siri Bye Reyes spilte samtlige minutter i finalen og satte inn et kanonskudd i krysset fra midtbanen. Trondheimspillerne Wenche Pedersen og Kjellfrid Røen banket inn to hver, mens Marianne Humberseth og Ellinor Hunnestad kviterte for Oslo» FIF gratulerer med historisk gull 🙂

Old-Boys klassen var delt inn i to puljer, og årets 8 NM lag har aldri vært jevnere. Underveis var det ingen av lagene som skilte seg ut nevneverdig og alle slo alle. Til og med forhåndsfavorittene Åna fikk stryk 5-1 mot Kristiansand i siste innledende kamp.
Da lagene igjen møttes i finalen ville det seg annerledes, nå var det ikke snakk om saken og Åna vant sikkert. Det virket rett og slett som om Cato Nevland og co. hadde et ekstra gir i finalekampen og gutta fra Åna har etter hvert skapt et hegemoni i old-boysklassen. Vi gratulerer nok en gang!
Turneringens beste spiller ble Christer Arnesen fra Indre Østfold

Årets veteranklasse besto av 4 lag, Tromsø, Trondheim, Bergen og Ringerike. Etter at innledende kamper var ferdigspilt sto to finaleklare lag igjen, Bergen vs Ringerike.
Her er kapreferat fra Tromsø`s store sønn, Roger Abelsen:

«Bergen gikk opp til 1-0 etter ca. 1 minutt. Foranledningen var en gedigen tabbe i Ringerikes forsvar. Kampen var preget at tette dueller og to lag som «følte hverandre på tennene»
Bergen økte ledelsen til 2-0 men kampen åpnet seg opp da Ringerike satte inn et offensivt press som igjen førte til redusering 1-2. Nå presset Ringerike, men i stedet for utligning kontret Bergen inn 3-1. Etter det gikk lufta ut av Ringerikingene og nok en gang skåret Bergen. Morten Bakke mente han hadde hånda på ballen på den tredje skåringen, og p.røvde å protestere. Dommeren godkjente skåringen og Bergen vant etter nok en skåring, finalen 4-1. Tilskuerne kunne overvære noe ampert temperament på banen og det var tydelig at mye prestisje var i spill. Vi gratulerer Bergen med gull 🙂

I dameklassen stilte 8 lag til start og etter innledende runder og mange spilte kamper, sto to verdige motstandere igjen i finalen. Sportslig utvalg for damer, Eirik Furu sendte oss dette referatet:

«Det lå til rette for en jevnspilt og spennende finale. Bergen var kanskje en liten favoritt da de hadde hele 14 spillere i troppen. Åna hadde noen færre spillere, og når skadene meldte seg ble det tungt for den antatte første 7`eren å holde nivået oppe.
Bergen tok initiativet fra start og gikk opp i en tidlig ledelse ved kampens store spiller, Maren Brun.
Maren og resten av bergensdamene opprettholdt trykket, og samme spiller sørget for både 2 og 3-0 til vestlendingene. Fortvilelsen ble enda større for Åna-damene da Maren satte inn sitt fjerde mål for dagen, og fornøyd kunne gå til pause.

I andre omgang løftet Åna spillet og var mye mer med i kampen, det så også ut som om Bergen «safet» inn ledelsen. Åna kom til sjanser, men Bergens sisteskanse avverget det som kom. Da dommeren blåste av kampen kunne Bergen juble høyest, NM-tittelen var i boks». FIF gratulerer med velfortjent seier 🙂
Turneringens beste damespiller ble Maren Brun, toppskårer ble også Maren Brun. Beste keeper ble Madelen Semb fra Stavanger.

Herrefinalen ble overværet av undertegnende, og kampen var kvalitetsmessig noe av det bedre som noensinne har vært spilt i NM historien for herrer. Finalemotstanderne Hedmark og Bergen hadde begge på forhånd markert seg som de to beste lagene. I finalen var det også jevnt og spennende hele veien, hvem som skulle stikke av med seieren var umulig å tippe før tiden var ute. Begge lag hadde mange gode fotballspillere og det ble vekslet på å ta ledelsen.
Det så ut som det kunne gå til ekstraomganger på stillingen 2-2 men kampens beste spiller, Simen Arnesen ville det annerledes. Han banket inn den avgjørende straffa og sikret nok et NM gull til Hedmark. Vi gratulerer så mye 🙂
Turneringens beste spiller ble Simen Arnesen fra Hedmark.

2016-09-10-16-03-14 Hedmarks tapre soldater!

Fotball NM 2015 i regi av ILA BIL

Årets NM i fotball på Kalvøya er ferdig og vi har vært vitne til mange gode fotballkamper. Arrangøren fra Ila fengsel hadde lagt opp til et flott mesterskap med gressbaner på rekke og rad og over 400 deltakere fordelt på 38 lag var påmeldt. Det var hyggelig å kunne se flotte medarbeidere boltre seg med fotballspilling i solskinn og med godt humør.

Ikke siden 1994 hadde Ila arrangert fotball NM, også den gangen på Kalvøya.
Vi lar oss derfor imponere over logistikken for gjennomføringen av kampavvikling, dommere, matservering og det sosiale opplegget for begge dagene. Skal man kritisere noe, må det være forskjellen på banene for herrekampene der den ene var bemerkelsesverdig kort. Å spille old-boys fotball i lett oppoverbakke er bare sjarmerende. Ellers hadde Trond Rønning, Lars Christian Sveen og co. gjort en kjempejobb!

Helseavdelingen ved Ila hadde også en god del å gjøre da noen av spillerne dessverre ble skadet. Enkelte måtte også ta turen til legevakta med reelle skader.

Når det er sagt tror vi at de fleste var strålende fornøyd med dette viktige avbrekket i en stressende fengselshverdag. Disse to dagene har stor betydning for mange. Ved siden av det sportslige innslaget, er det hyggelig å treffe igjen folk du enten har gått på skole sammen med, eller truffet i andre jobbessige sammenhenger. En fantastisk arena som kriminalomsorgen kan være stolt av.

På det sosiale treffet på fredag og på banketten var det bare smil og se og vi har inntrykket av at alt gikk helt fint.

Alle vinnerne ble kåret på banketten lørdag kveld og Ila BIL hadde til og med en spesialpris til Anders Roodla som FIF gladelig stiller seg bak.
FIFs egen innsatspris for 2014 gikk denne gangen til Trond Rønning fra Ila. Han fikk ros for bl.a og ha tilført idrettslaget ny giv og gjennomføring av gode aktiviteter i idrettslaget.

20150912_170823
Åna damene kunne slippe seiersjubelen løs etter å ha vunnet på straffespark mot Bergen.

 

Her er vinnerne i de ulike klassene:

Damer:
1: Åna
2:Bergen
3: Ringerike
4: Halden
5: Oslo
6: Krus
7: Ullersmo
8: Ila
9: Kongsvinger
10: Krus 2
11: Stavanger
12: Oslo friomsorg

Herrer:
1: Krus 2
2: Oslo
3: Ullersmo
4: Halden
5: Hedmark
6: Bergen
7:Stavanger/Åna
8: Bodø
9:Krus
10: Ila
11: Ringerike

Old Boys:
1: Åna
2: Trøgstad
3: Oslo
4: Ila
5: Arupsgate
6: Ullersmo
7: Søndre Vestfold
8: Tromsø
9: Kristiansand/Stavanger
10: Kongsvinger
11: Halden

Veteran:
1:Ila
2: Ringerike
3: Oslo
4: Trondheim

Beste spillere

Herrer: Bård Vassbø (KRUS)
Damer: Halla Osman (Åna)
Old Boys: (Cato Nevland(Åna)
Veteran: Øyvind Myklebust(Ila)

20150912_165709
Krus 2 vant etter ekstraomganger og straffespark mot Oslo.
20150912_215835
Bård Vassbø ble kåret til herreklassens mest verdifulle spiller, her sammen med FIF leder Asle Aase.

DSC02203
Åna damene måtte ha ekstraomganger og straffespark for å overvinne Bergen.

Fotball NM 2014 i regi av Oslo fengsel BIL

Årets NM i fotball i kriminalomsorgen ble avholdt på Lillestrøm og 33 lag hadde tatt turen og det ble to fartsfylte dager.

Det var en opplevelse å møte Egil Drillo Olsen , som var tilstede under banketten og premieutdelingen. Det ble tatt 100 vis av selfies!

I od Boys klassen gikk Åna seirende ut etter å ha slått Kristiansand i finalen. Seiren ble av den enkle slaget.

I vant KRUS damene etter å ha slått Bodø i finalen.

I herreklassen vant Hedmark fengsel over Oslo gutta!

Resultatliste NM i fotball 13

Fotball-NM i Tromsø 2013
Seier til herrene fra Bergen, Oslos damer, old boys gutta fra Skien og veteranene fra Tromsø
Det var 20 år siden Tromsø stilte som NM arrangør og det var 28 lag påmeldt til årets NM.
Gruppespillskampene ble spilt på ulike arenaer mens finalene ble spilt i Skarphallen.
Årets fotball NM i Tromsø ble en sportslig suksess.
Tromsø fengsel BIL hadde sørget for glimrende baner og gode dommere. Med sol og herlig
vær var det bare transport mellom banene som lå rundt omkring på Tromsøya som var
utfordringen.
Skarphallen var hovedbanen under NM. Her ble samtlige finaler spilt. Med å legge alle
finalene til en bane fikk mange muligheten til å se kampene, dette ble både en sportslig- og publikumssuksess. At det var ca 130 tilskuere under finalene gjorde at det ble god stemning under finalene. At herrefinalen ble spilt før Oldboys- og Damefinalene var også en suksess.
Selve herrefinalen var en meget spennende og underholdene kamp, som overgår selveste
Alfred Hitchcock. Med uavgjort til full tid og ingen mål i ekstraomgangene, gikk kampen til
straffespark. Med to kjempegode keepere, fikk vi se flere tigersprang som endte med
redninger.
Damefinalen var også et spennende oppgjør, her tok Hedmark/Ullersmo en tidlig ledelse,
men som fort ble utlignet av Oslo. Tilslutt tok Oslo en fortjent seier i den jevne kampen.
Oldboysfinalen ble aldri spennende, her var Skien like suveren som de hadde vært gjennom
hele turneringen. Skien oldboys var nok totalt sett det beste laget under årets NM.

I FIFs jubileumsår (45 år) ble det kåret en Norgesmester for første gang i veteranklassen,
her ble arrangøren Tromsø fengsel en klar vinner. FIF håper at flere enn årets to lag
(Trondheim og Tromsø) melder seg på neste års NM.

Etter mange harde kamper i gruppe- og sluttspill, endte man opp med disse finalelagene:
Oldboys finale: Skien – Åna 3-1
Dame finalen: Oslo – Hedmark/Ullersmo 2-1
Herre finalen: Bergen – Oslo 5-4 etter straffekonk, 1-1 ved full tid og ekstraomganger.

Andre premier var toppscorer, beste keeper og beste spiller, slik ble disse fordelt:

Oldboys:
Eirik Furu- Skien fengsel-14 mål
Beste keeper Bent Halvorsen- Skien engsel
Beste spiller Eirik Furu- Skien fengsel
Toppskårer herrer: Leo Emblesvåg- Oslo fengsel og Thomas Fremo- KRUS begge 8 mål
Beste keeper Daniel Grepperud Olsen- Oslo fengsel
Beste spiller Kjetil Hagen- Oslo fengsel

Damer:
Toppskårer Dagmar Austad- Ringerike fengsel 11 mål
Beste keeper Marianne Herfindal Kvalstad – Bergen/Tromsø fengsel
Beste spiller Lene Vorkinn – Oslo fengsel

Veteran
Toppskårer Johnny Bjørkli- Tromsø fengsel 6 mål

nm res 2012

Takk til Telemark fengsel for et vellykket NM i fotball 2012
Årsts største begivenhet i kriminalomsorgen er over og nærmere 500 tilsatte fra kriminalomsorgen satte seg i stevne på Heistad ILs flotte anlegg.
Arrangøren, Telemark fengel BIL gjorde en kjempeflott innsats!

Alle som var tilstede fikk oppleve Telemark på sitt beste og solen skinte på alle denne vakre september helgen.

Det ble spilt 91 kamper og etaten fikk sine vinnere i forma av Hedmark fengsel på 11er, Halden fengsel for damer og Åna in klassen Old boys.
Røde kors måtte ta seg av en brukket nese og et arm brudd.
Banketten ble avholdt på Quality hotell i Langesund og det var over 350 tilstede.
Resultatlisten herrer:
1. Hedmark fengsel som slo Ila 4-0 i finalen.
hedmark 2012

2. Ila fengsel
3. Ullersmo fengsel som slo Bergen 4-3 i bronsefinalen.
4. Bergen fengsel
5. Oslo, 6. Telemark fengsel, 7. Stavanger, 8.KRUS, 9.Halden, 10. Kristiansand
.
Simen Arnestad beste mannSimen_Arnestad_beste_mann
Finalens beste spiller ble Simen Arnesen fra Hedmark
Resultatlisten damer:
1. Halden som slo Hedmark fengsel med 2-0 i finalen.
Halden damer.Halden_damer
2. Hedmark fengsel
3. Oslo fengsel som slo Åna 4-3 i bronsefinalen.
4. Åna
5. Stavanger, 6. Ullersmo, 7.KRUS, 8.Ila, 9. Ringerike, 10.Telemark fengsel, 11.Arendal
.
Marianne Humberseth.Marianne_Humberseth
Finalens beste spiller ble Marianne Humberseth fra Halden

Resultatlisten old-boys:
1. Åna som slo Larvik 2-1 i finalen.

Aana oldboys.jpg
2. Larvik fengsel
3. Indre Østfold fengsel som slo Trondheim 4-3 i bronsefinalen.
4. Trondheim
5. KRUS, 6. Oslo, 7.Ullersmo, 8.Ila, 9.Ringerike, 10.Halden.
.
Torbjørn Haugstad beste oldb.jpg
Finalens beste spiller ble Torbjørn Haugstad fra Åna

FIF takker Telemark fengsel med Svein Erik Skjei i spissen og ønsker Tromsø lykke til med neste års mesterskap.

Norsk mesterskap i fotball 2011

2 dager med fotball er gjennomført og kriminalomsorgen har fått sine vinnere. 114 kamper er spilt og det har vært en herlig blanding av dramatikk, flott mål og mye bra spill.

Finale lagene ble:
Old-Boys : Halden- Oslo 0-5
Damer: Trondheim-Ringerike 2-0
Herrer: Oslo- Hamar 2-3

I old-boys finalen var Oslo det beste laget og vant hele 5-0. Det var en jevn kamp innledningsvis men utover i kampen var det Oslo som hadde mest å by på.

Damefinalen ble en svært jevn affære der Trondheim skåret 1-0 allerede etter noen sekunders spill. Ringerikes jenter hadde sine muligheter til å utligne, men ble stoppet av en god keeper og målstengene.
På slutten av kampen avgjør trondheimsjentene kampeme med sitt 2-0 mål.

Herrefinalen var av mange spådd å bli en jevn kamp mellom to lag som hadde vist gode takter hele turneringen. Det åpnet litt tamt og kampen tok ikke av før Hamar scoret mål på et skudd som Oslos keeper kanskje burde tatt. Hamar gikk opp til både 2 og 3-0 før Oslo satt inn en sluttspurt. Oslos 2-3 mål kom ett minutt før slutt, og det var ikke nok tid til å få en utligning.
Alt i alt en fortjent seier til Hamar.

Arrangøren skal ha ros for et godt gjennomført NM.

hamar h
Hamar herrer – gullvinnere med 3-2 over Oslo i finalen.

Trondheims damer – gullvinner med 2-0 over Ringerike i
finalen.
trond
Oslo old boys – gullvinner med 5-0 over Halden i finalen.
oslo ol

Fotball NM 2010 – Arrangør var Ringerike fengsel
Tekst ved Asle Aase
Gull til Oslo, Ullersmo og Bergen
NM i fotball ble arrangert på Jevnaker 3. – 4. september 2010. Det var to flotte idrettsdager. Været var med arrangøren fra Ringerike fengsel. Det var 43 påmeldte lag og totalt ble det avviklet 117 kamper.

Oslodamene var suverent best ved dette mesterskapet og vant hele 8-1 i finalen mot Ringerike. Camilla Hansen ble kåret til beste damelagsspiller.

NM i fotball ble arrangert på Jevnaker og det var to flotte idrettsdager. Været var med arrangøren fra Ringerike fengsel. Det var 43 påmeldte lag og totalt ble det avviklet 117 kamper.
Oslodamene var suverent best ved dette mesterskapet og vant hele 8-1 i finalen mot Ringerike. Camilla Hansen ble kåret til beste damelagsspiller.

Old boys klassen var en svært jevn affære og det var til slutt Ullersmo fengsel som halte i land seieren. Anført av en meget opplagt Morten Hansen og en ringrev som Kjetil Kristiansen måtte Arupsgate med Hein Mathisen og Egil Gulla i spissen gi tapt.

11er klassen hadde to forgrunnfigurer som til slutt gjorde opp om seieren. Tromsvik, sammensatt lag av Tromsø, Bodø og Vik ga Bergensgutta kamp til døra. Bergen vant 3-2 og kunne ta hjem gullet.
Joakim Vatne på Bergen ble kåret til beste herrespiller.

Det meldes fra sportslig utvalg at det var mange intresante navn med tanke på neste års nordiske mesterskap som spilles i Finland. Aktuelle spillere vil bli kontaktet.

Resultater fra NM i fotball 2009 Arrangør var Oslo fengsel

OLDBOYS
1. Kongsvinger
2. Ilseng
3. Arendal
4. Moss
5. Ullersmo
6. Larvik
7. Trøgstad
8. Ila
9. Bergen
10.Krus
11.Trondheim
12.Skien
13.Ringerike
14.Åna
15.Hamar
16.Sem
17.Oslo
18.Drammen

DAMER
1. Oslo 1
2. Skien
3. Kongsvinger
4. Ila
5. Trondheim
6. Krus 1
7. Åna
8. Bredtveit
9. Drammen
10.Krus 2
11.Ullersmo
12.Sem
13.Stavanger
14.Oslo 2
15.Arendal/Arupsgt.
16.Tromsø
17.Ringerike
18.Bergen

Resultater fra NM i fotball 2009

Individuelle premier:
Old boys:
Beste keeper: Andre Ulla, Ilseng
Beste utespiller: Bjørn Harbosen, Kongsvinger
Toppscorer: Stein Harbosen, Kongsvinger

Damer:
Beste keeper: Ida Elisabeth Bøe, Bergen
Beste utespiller: Anne Lill Kristiansen, Skien
Toppscorer: Lene Pettersen, Skien

Herrer:
Beste keeper: Daniel Grepperud Olsen, Tromsø
Beste utespiller: John Fraser, Krus 1
Toppscorer: Christopher McCabe, Bjørgvin

Lite_oslo_jenter.jpg

Oslo fengsel har lang tradisjon for å ta gull i dameklassen i fotball.

lille_kongsvinger_damer-og-oldboys.jpg

Gamlegutta fra Kongsvinger tok gull. Damelaget tok tredjeplassen.

lite_aana_herrer.jpg

Herrelaget fra Åna kunne ta med seg gullet hjem til Jæren.

NM i fotball 2008
Fotballgull til Ila, Ringerike og Larvik i
Ila-damene, herrene fra Ringerike og Oldboyslaget fra Larvik ble norgesmestere i fotball for ansatte i kriminalomsorgen 2008. Det ble i følge leder i FIF, Asle Aase, spilt mange gode og jevne kamper, med unntak av damefinalen. Der var Ila-damene suverene. Fjorårets mestere fra Oslo, var i år ikke i nærheten av å forsvare gullet.

De gamle gutta fra Arendal måtte se seg slått for første gang på tre år. Det ble gutta fra Larvik, forsterket med spillere fra Kragerø og Bastøy, som vant.

I herrefinalen måtte det straffekonkurranse til. Ringerike traff nettmaskene flest ganger og det betyr at det er seks forskjellie NM-vinnere de siste seks mesterskapene.

Oldboys

I finalen slo Larvik, Arendal 2 – 0. I bronsefinalene slo Ilseng gamlegutta fra Ila 6 -1. Beste oldboysspiller ble Bård Brekke, Arendal.

Larvik_fotball_2008_oldboys.jpg
Med blant annet rutinerte Roar Stensnes (Nr. 2, foran fra v.), regiontillitsvalgt i NFF
region sør, kom igjen old-boys gullet til Vestfold. (FOTO: FIF)

Damer
Ila vant 9-2 mot Bredtveit i damefinalen. I Bronsefinalen var det damene fra
Krus som gikk seirende ut av oppgjøret med sifrene 3 -1. Beste damespiller
ble Bente Kvitland, KRUS.

Ila_fotball_damer_2008.jpg

Stålende fornøyde damer fra Ila tok gull. (FOTO: FIF)

Herrer
Herrefianlen ble noe mer en finalen på spinnesiden. Etter full tid stod det 1-1 og kampen måtte avgjøres med straffespark. Ringerike gikk av med seieren, og det endelige resultatet ble 5 – 4. Beste herrespiller var Kjetil Hagen, Ringerike.

ringerike_fotball_2008.jpg

Ringerike vant herreklassen, med blant annet erfarne keeper Morten Bakke
(bakerst og ytterst til høyre). (Foto: FIF)

Fullstendig premieliste:

Old Boys:

Larvik
Arendal
Ilseng
Ila
Ullersmo
Oslo
Trøgstad
Hamar
Bergen
KRUS
Ringerike
Drammen
Kongsvinger
Kristiansand
Sem/bastøy
Trondheim

Damer:

Ila
Bredtveit
KRUS 1
Bergen
Skien
Kongsvinger
Drammen
Ringerike
Ullersmo
Oslo
KRUS 2
VEFIL
Tromsø
Stavanger
Åna

Herrer:

Ringerike
Åna
Skien
Oslo
KRUS 1
Ullersmo
Ila
Bergen
Tromsø
Bjørgvin
KRUS 2
Stavanger

NM i fotball 2007, arrangør var Ullersmo fengsel.
KRUS 11er, Oslodamene og Arendal old boys ble vinnere av sine klasser.
Arendal old boys vant i helgen vandre pokalen til odel og eie. Det ble en tøff kamp mot gutta fra Ringerike, men Arendal trakk til slutt det lengste strået og vant 6.4. Oslodamene vant finalen mot Bergen med komfortable 7-0. I herrer 11er var det til slutt KRUS 1 som tok bøtta med å slå Skien 5-0 i finalen. Kampen var lenge jevnspilt, men KRUS viste seg som det sterkeste laget med tre mål de siste 15 minuttene.

2006
Gull til Oslo, Skien og Arendal
Skien fengsel slo førstelaget til KRUS i herrefinalen i fotball-NM for ansatte i kriminalomsorgen, som ble avsluttet i ettermiddag. I Old Boys-klassen beseiret Arendal Ringerike i finalen. Oslo fengsel vant dameklassen, etter å ha slått damene fra Ullersmo fengsel i finalen.

NM i fotball 2005, arrangør var Skien fengsel.
Gull til Trondheim, Oslo og Arendal
Trondheim vant herreklassen, Oslos førstelag vant dameklassen, og Arendal tok hjem seieren i Old Boys-klassen under NM i Fotball for ansatte i Kriminalomsorgen, som ble arrangert i Skien i helgen. Du kan lese mer om NM i neste nummer av Magasinet Aktuell. Se bilder fra NM.

NM i fotball 2004, arrangør var Bergen.
Berg1 og Gullersmo
Bergen vant både herreklassen og oldboysklassen og Ullersmo vant dameklassen under årets NM i fotball for ansatte i kriminalomsorgen, som ble avviklet i Bergen i helgen. Jarle Ramm, Bergen, ble kåret til beste herrespiller. Tore Klanderud, Bergen, ble kåret til beste Oldboys-spiller og Camilla Hansen fra Oslo fengsel ble kåret til beste kvinnelige spiller.

NM i fotball 2003, arrangør var Ringerike fengsel

Gull til Oslo, Ullersmo og KRUS
Ullersmo vant Oldboys-klassen, KRUS 1 vant dameklassen og Oslo 1 vant herreklassen under årets NM i fotball for ansatte i kriminalomsorgen som ble arrangert på Ringerike i helgen.

NM i fotball i Skien 2002
Ullersmo, KRUS og VEFIL/ Bastøy ble vinnere av henholdsvis herre-, dame- og oldboysklassen. Vefil Bastøy vant sin klasse for fjerde år på rad.

2008 © Fengsels- og friomsorgens idrettsforbund (FIF) Web-ansvarlig Asle Aase mailto:asle.aase@gmail.com