3-landskamp i Bowling

Uoffisielt nordisk mesterskap i bowling 12.9.2012

Norge var arrangør for det uoffisielle nordiske mesterslapet i bowling. Mesterskapet var lagt til Down Town bowling i Porsgrunn og det var tre damer og tre herrer fra hhv Danmark, Sverige og Norge. I tillegg stilte idrettsstyrene for hvert av landene med lag.

Det var mye bra bowling og flere leverte bowling på svært høyt nivå.

Etter totalt 5 serier på hver spiller var det Norge som dro det lengste strået med totalt 4736 poeng. For Norge stilte Christian Nicolaysen, Trond Bjørnar Pedersen, Egil-Martin Gulla, Gerd Lunder, Solveig Fyrhovden og Elisabath Larsen.
Sverige ble nummer to med 4637 poeng mens Dabmark endte sist med 4468 poeng.

Christian Nicolaysen fra Norge vant prisen for beste serie med 246 poeng. Thomas Vitten fra Danmark fikk også 246, men Christian hadde 8 striker mot Thomas sine 6.
Thomas Vitten ble allikevel turneringens beste herrespiller med 1073 på 5 runder.

I kvinneklassen var det Camilla S- Jakobsson som hadde beste serie med 193 poeng. Norges beste, damespiller, Gerd Lunder vartet opp med 178 i sine to beste serier.
Camilla S-Jacobsen ble turneringens beste damespiller med 790 på 5 runder.

På styresiden var det avgående kasserer, Øystein Olsen, som stod frem som den beste. Han fikk 200 i sin beste serie. De øvrige på styrelagene hadde ikke helt dagen.
Kjetil Kristiansen fikk imidlertid tildelt prisen for mest ihuga spiller.
De beste spillerne fikk tildelt hvert sitt gavekort på Telemarkskanalen i 2013.
NM i bowling 2011, Metro bowling

Tromsø vant NM i Bowling 2011 etter ekstraomganger mot Ullersmo
FIF gratulerer Tromsø med det norske mesterskapet og takker Oslo fengsel for et flott arrangement!

Alle resultatene

Norge vant jubileumsturnering i bowling i 2008

Norge gikk av med seieren i jubileumsturneringen i bowling, som det svenske idrettsforbundet arrangerte den 23. mai 2008. Det ble konkurrert i en eliteklasse og i en egen kamp mellom landenes idrettsstyrer. Gunn Elin Hestetun fra Åna fengsel imponerte. Hun var best av samtlige som deltok.

Tekst: Asle Aase

IMG_2562

Leder i FIF Asle Aase til v. var fornøyd med de norske
gullvinnerne Gerd Lunner, Johnny Midtskogen, Egil
Martin Gulla og Gunn Elin Hestetun. Foto: Pelle Degerberg

Gunn Elin Hestetun imponerte. I løpet av fire runder skåret hun 795 poeng, og var best av alle som deltok. De øvrige norske elitedeltakerne, Egil Martin Gulla, Gerd Lunner og Johnny Midtskogen presterte bra og de seiret til slutt med 14 poeng. Nummer to ble Sverige og Danmark bekledde bronseplassen.

I styrekampen var det Asle Aase som var best av samtlige med 491 på tre runder.  Både Øystein Olsen, Gerd Bakken og May Lise Olsen kastet godt, og hele laget skal ha ros for innsatsen. Danmark ble nummer to og Sverige fikk her bronsen.

Jubileumsturneringen var siste del av svenskenes markering av sitt 30 års- jubileum, og det var lagt en flott ramme rundt turneringen.

Det var topp innsats fra alle som var tilstede og det ble registrert både striker og sparer på både tidligere leder i Sveriges idrettsforbund for de ansatte i kriminalomsorgen,  Bosse S og Danmarks leder Steen V. Steen virket for øvrig ikke helt fornøyd med egen innsats, men det kan ha hatt litt å gjøre med en dårlig kuleJ.
Turneringens hardeste kast var det alles Pelle Degerberg som stod for. Godt bakveggen var av betong. Sekretær i FIF Øystein Olsen, var turneringens lille skuffelse, ifølge han selv. Han sies å ha et snitt på opp i mot 200 når han trener i Bergen. 155 i gjennomsnitt er da litt under pari. Vi tror Øystein kommer til å revansjere seg under årets NM, som forøvrig arrangeres i Bergen. Damenes resultater på styrelaget, stod ikke tilbake for guttas.

De norske elitespillerne ble tatt ut blant dem som har spilt best under norgesmesterskapene i bowling de siste årene. Landskampene ble spilt i Hisings Backa som er en av Göteborgs forstader.