NM i fotball i Bergen 2016

2016-09-10-15-59-01 Bergen

Bergen fengsel inviterte alle i kriminalomsorgen til norgesmesterskap i fotball. Nesten 35 lag fra ulike steder i Norge meldte seg på, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Dette er den desidert største happeningen på den sportslige arenaen for kriminalomsorgen i Norge. Det er derfor synd å melde at ingen av aspirantene fra KRUS kunne delta med lag. Ikke fordi de ikke ville, men fordi KRUS hadde lagt eksamen nettopp på første spilldagen. Derfor hadde ikke aspirantene noe valg og måtte prioritere annerledes. FIF håper og tror at dette ikke vil skje igjen.

De to dagene i Bergen ble avviklet med sportslig suksess, godt hjulpet av finværet som satte oss alle i godt humør. Over 80 kamper ble spilt og mange gamle og nye fjes møttes til dyst ved Brann stadion.

Nytt av året var Old-Girls klassen, dvs.unge kvinner over 30 år. 4 lag deltok i klassen og her er historiens første finalereferat som Macarena Reyes kan berette:

«Det ble aldri den helt spennende finalekampen mellom Trondheim og Oslo/Krus ansatte, som man hadde håpet på. Trondheim var det klart beste laget og vant sikkert 5-2. Finalens beste spiller, Gunn Siri Bye Reyes spilte samtlige minutter i finalen og satte inn et kanonskudd i krysset fra midtbanen. Trondheimspillerne Wenche Pedersen og Kjellfrid Røen banket inn to hver, mens Marianne Humberseth og Ellinor Hunnestad kviterte for Oslo» FIF gratulerer med historisk gull 🙂

Old-Boys klassen var delt inn i to puljer, og årets 8 NM lag har aldri vært jevnere. Underveis var det ingen av lagene som skilte seg ut nevneverdig og alle slo alle. Til og med forhåndsfavorittene Åna fikk stryk 5-1 mot Kristiansand i siste innledende kamp.
Da lagene igjen møttes i finalen ville det seg annerledes, nå var det ikke snakk om saken og Åna vant sikkert. Det virket rett og slett som om Cato Nevland og co. hadde et ekstra gir i finalekampen og gutta fra Åna har etter hvert skapt et hegemoni i old-boysklassen. Vi gratulerer nok en gang!
Turneringens beste spiller ble Christer Arnesen fra Indre Østfold

Årets veteranklasse besto av 4 lag, Tromsø, Trondheim, Bergen og Ringerike. Etter at innledende kamper var ferdigspilt sto to finaleklare lag igjen, Bergen vs Ringerike.
Her er kapreferat fra Tromsø`s store sønn, Roger Abelsen:

«Bergen gikk opp til 1-0 etter ca. 1 minutt. Foranledningen var en gedigen tabbe i Ringerikes forsvar. Kampen var preget at tette dueller og to lag som «følte hverandre på tennene»
Bergen økte ledelsen til 2-0 men kampen åpnet seg opp da Ringerike satte inn et offensivt press som igjen førte til redusering 1-2. Nå presset Ringerike, men i stedet for utligning kontret Bergen inn 3-1. Etter det gikk lufta ut av Ringerikingene og nok en gang skåret Bergen. Morten Bakke mente han hadde hånda på ballen på den tredje skåringen, og p.røvde å protestere. Dommeren godkjente skåringen og Bergen vant etter nok en skåring, finalen 4-1. Tilskuerne kunne overvære noe ampert temperament på banen og det var tydelig at mye prestisje var i spill. Vi gratulerer Bergen med gull 🙂

I dameklassen stilte 8 lag til start og etter innledende runder og mange spilte kamper, sto to verdige motstandere igjen i finalen. Sportslig utvalg for damer, Eirik Furu sendte oss dette referatet:

«Det lå til rette for en jevnspilt og spennende finale. Bergen var kanskje en liten favoritt da de hadde hele 14 spillere i troppen. Åna hadde noen færre spillere, og når skadene meldte seg ble det tungt for den antatte første 7`eren å holde nivået oppe.
Bergen tok initiativet fra start og gikk opp i en tidlig ledelse ved kampens store spiller, Maren Brun.
Maren og resten av bergensdamene opprettholdt trykket, og samme spiller sørget for både 2 og 3-0 til vestlendingene. Fortvilelsen ble enda større for Åna-damene da Maren satte inn sitt fjerde mål for dagen, og fornøyd kunne gå til pause.

I andre omgang løftet Åna spillet og var mye mer med i kampen, det så også ut som om Bergen «safet» inn ledelsen. Åna kom til sjanser, men Bergens sisteskanse avverget det som kom. Da dommeren blåste av kampen kunne Bergen juble høyest, NM-tittelen var i boks». FIF gratulerer med velfortjent seier 🙂
Turneringens beste damespiller ble Maren Brun, toppskårer ble også Maren Brun. Beste keeper ble Madelen Semb fra Stavanger.

Herrefinalen ble overværet av undertegnende, og kampen var kvalitetsmessig noe av det bedre som noensinne har vært spilt i NM historien for herrer. Finalemotstanderne Hedmark og Bergen hadde begge på forhånd markert seg som de to beste lagene. I finalen var det også jevnt og spennende hele veien, hvem som skulle stikke av med seieren var umulig å tippe før tiden var ute. Begge lag hadde mange gode fotballspillere og det ble vekslet på å ta ledelsen.
Det så ut som det kunne gå til ekstraomganger på stillingen 2-2 men kampens beste spiller, Simen Arnesen ville det annerledes. Han banket inn den avgjørende straffa og sikret nok et NM gull til Hedmark. Vi gratulerer så mye 🙂
Turneringens beste spiller ble Simen Arnesen fra Hedmark.

2016-09-10-16-03-14 Hedmarks tapre soldater!