Nordiske mesterskap i håndball

Nordisk mesterskap i 2018, Sverige

Norge sendte avgårde en solid dame-og herretropp til Helsingborg 25-26. mai 2018. Anledningen var nordisk mesterskap i håndball.

For å lykkes i nordisk håndball er det viktig at de beste spillerne blir tatt ut og at de vil prioritere tiden sin til dette. Det er en ære å spille med flagget på brystet og dette viste de norske spillerne at det gjaldt i dette mesterskapet også. Begge lagene våre satte motstanderne fra Finland, Danmark og Sverige solid på plass og tok det edle gullet med seg hjem igjen til Norge.

God lagledelse for de norske troppene
Vi lar oss imponere hvilken innsats som ligger bak denne bragden. De sportslig ansvarlige: Toril Pettersen, Trond Rønning, Line Sandik og Erik Holmer må ha gjort mye riktig da begge lagene nok en gang sto øverst på seierspallen.
2x lag-gull og atpåtil bestemannspriser i både dame-og herreklassen og beste keepere atpåtil er intet mindre enn en stor prestasjon.

Beste keepere ble Benedicte Raafor damene og Tor Erik Bergum for gutta.
Beste utespiller i dameklassen ble Unni k. Eliassen og for herrene var Trond Rønning best.

Rundt lagene var også Tom Herman Andersen, Asle Aase og Unn Høgli med til Helsingborg. Sistnevnte steppet inn som matrialforvalter på kort varsel. Hun fikk god hjelp av de andre lederne og spillere som kollektivt bidro til at ting gikk på skinner. Asle deltok sammen med Tom Herman på ledermøtet med de andre landene. Her ble mye god planlegging videre i årene som kommer gjort.

Vi i FIF er mektig stolte av de flinke spillerne som ga alt for Norge og vi sier nok en gang, tusen takk for innsatsen 🙂

2018-05-27 22.35.52
Her er gulljentene fra Helsingborg 25-26. mai 2018

2018-05-27 22.35.12
Gullgutta fra Helsingborg.

2018-05-27 22.36.35
Her er et lite knippe glade håndballspillere som tok gull i nordisk 2018.

 

Nordisk mesterskap 2016

Dobbelt gull til Norge!

2016-05-21 15.10.58
Her viser de glade hånballherrene frem seiersgliset etter å ha blitt nordiske mestere 2016.

Damelaget
De norske hånballdamene feirer med et stort glis etter at tittlen var i boks.

Landslagstroppene til Norge var samlet for trening torsdagen i forkant av Nordisk mesterskap i håndball, som ble avviklet i Fredrikstad. Sportslig utvalg som besto av Torill Pettersen/ Tom Herman Andersen for herrene og Line Sandik/Erik Holmer for damene, hadde kalt inn de beste spillerne fra hele landet. Det var en spent stemning i forkant av mesterskapet, var troppene gode nok til å kjempe mot gode svenske, danske og finske motspillere? Svaret på det ville vi få etterhvert.

Vi kunne observere at spillerne holdt høy klasse, det var kvalitet hele veien. Gode treningsøkter og spillplan i forkant av kampene skulle vise seg å holde til mesterskapsgull.
Etter endt spill ble premieutdeling foretatt på banketten. Inne på festsalen i gamle Fredrikstad ble alle lagene hedret for sin innsats. Takketalene fra alle landene viste at vi hadde gjennomført et godt sportslig mesterskap og vi hadde fått noen verdige vinnere. Norges Steffen Berg Løkkebø fikk bestemannsprisen for sin innsats på herrelaget. Beste damespiller ble Daniella Silren. Toppskårer for herrene ble svenske John Nordin og for damene Daniella Silren. Beste målvakt ble den svenske herrekeeperen Erik og for damene danske Christina Buus.

2016-05-21 21.46.23
Steffen Berg Løkkebø viser stolt frem bestemannstrofeet.

På banketten ble også turneringens store organisator, Tom Herman Andersen hedret for sin store innsats i forbindelse med avviklingen av mesterskapet. Han hadde brukt mye tid og krefter på at alt skulle gå knirkefritt og at turneringen kunne gjennomføres. Med seg hadde han gode medhjelpere fra FIF`s styremedlemmer og sportslig utvalg/matrialforvalter. Mange av spillerne bidro også underveis. Vi takker alle for innsatsen og retter også en takk til familien Andersen for innsatsen på banketten.

Resultater Damer:
1 Norge
2 Danmark
3 Sverige

Resultater Herrer:
1. Norge
2. Finland
3. Sverige
4. Danmark
IMG_1633
Her er alle de nordiske deltakerne samlet for å minnes årets nordiske mesterskap.

For FIF Kjetil Kristiansen

I år er det Danmarks tur til å være vertsnasjon for nordisk mesterskap i håndball. Mesterskapet arrangeres i Ringkøbing 8.-11. mai. Norge er regjerende mestere for både damer og herrer etter at det ble dobbelt gull i Finland i 2012. Torsdag 8.mai reiser Norges delegasjon, bestående av 30 personer, med båt fra Larvik til Hirtshals og deretter med buss til Ringkøbing hvor mesterskapet skal avholdes.

Norges dame- og herretropp samt støtteapparatet består av følgende personer:

Herrer:
Sindre Walstad
Aleksander Magunssen
Thor Stian Grøndal
Andre Henriksen
Erik Holmer
Renny Jørgensen
Jo Nærbøvik
Mads Iversen
Runar Hansen
Jahn Tomas Lind
Runar Husengen
Lars Nysetbakken
Damer:
Anette Beck
Anne Lise Krogsæter
Marte Dybvad
Kine Marie Stokke
Ida Lerbakk
Anne Nordal
Tonje Andersen
Stine Fallet
Line Adriana Sandik
Marte Markås Mellingen
Benedicte Raa
Renate Igeland

Ansvarlig damer: Ingeir Klemetrud
Ansvarlig herrer: Tom-Hermann Andersen
Materialforvalter: Egil Martin Gulla
FIF v/styret: Asle Aase, Randi Olsbu og Macarena Reyes

Troppene består av både gamle og nye spillere, og Krus er representert med totalt 10 aspiranter! Lagene skal gjennomføre en treningsøkt fredagsmorgen, og mesterskapet starter fredag kl. 15.30 i herreklassen, Norge- Danmark. De norske herrene skal deretter møte både Finland og Sverige på lørdag. Damenes første kamp er lørdag kl. 10.10 mot Sverige, og ettersom det kun er 3 nasjoner med i dameklassen avslutter damene mesterskapet med kamp mot vertene Danmark kl. 15.20 lørdag.

I begge klassene spiller alle mot alle og vinneren er det laget med flest poeng til slutt.

Sett bort i fra at nordisk mesterskap er en sportslig begivenhet må det nevnes at det også er en stor sosial begivenhet. Fredagskvelden skal blant annet benyttes til landskampturnering i bowling, og til tross for at Norge er regjerende mestere i både håndball og fotball, så kan vi ikke vise til sterke resultater i bowling. Norge har nemlig aldri vunnet bowlingturneringen, men ryktene sier at vi stiller mer forberedt i år enn tidligere.

FIF ønsker damene og herrene lykke til i Danmark!

Nordiske mesterskap i håndball for ansatte i kriminalomsorgen arrangeres i år med partall. Mesterskapene arrangeres på omgang av deltagerlandene. Spillerne på de norske landslagene tas ut under de norske mesterskapene.

Nordisk mesterskap i Finland 2012 – Norge ble dobbeltmestere

Norges utvalgte damer og herrer var overlegne de andre nordiske landene i årets mersterskap.
Herrene vant alle sine tre kamper og damene vant opgjørene mot Danmark. Sverige maktet ikke å stille lag så Danmark og Norge gjorde opp mesterskapet seg imellom.

Damene hadde en konfortabel ledelse etter dag 1. Det var klart at de danske jentene ville gå offensivt ut. De hadde en to og tre måls ledelse og Norge hadde en periode på 10 minutter hvor skuddene enten gikk på keeperen eller utenfor. Danmark maktet i denne perioden å overliste norges gode keeper Maj-Lill Johansen , slik at forspranget ikke ble mer enn 2 mål. Etterhvert våknet det norske laget skikkelig og gikk fra 4-6 til 9-6 i løpet av kort tid. Derfra ut kontrollerte jentene kampen. Sluttresultatet ble 17-14. Anette Beck og Benedicte Raa skåret hver 4 mål. Marlene S Iversen skåret 3 mens maria Rodriques, Marte Markås Mellingen og Toril Pettersen skåret to hver.
Norges beste spiller, kåret av en lokal jury,  ble Benedicte Raa

Herrene hadde slått Danmark i mesterskapets første kamp. Oppgjøret mot Sverige var imøtesett med litt spenning da svenskene hadde banket finnene med to mål. Forøvrig for første gang i nordisk mesterskaps historie.
Kampen var tett opg jevn en stakket stund, men etterhvert klarte ikke de svenske spillerene å overliste turneringens mest verdifulle spiller, Sindre Walstad. Walstad viste klasse ved flere anledninger og plukket skudd bakfra, strek og vingen som ingenting!
Til slutt vant norge overlegent med 31-14.

Finnene slo Sverige med 5 mål på morgenen og kampen mot Finland ville bli en ren finale.

Finnene hang godt med men maktet aldri å true norge i kampen. Sluttrerultet ble 26-20 og Erik Holmer skåret flest mål med sine 9. Trond Rønning ble kåret til norges beste spiller.

IMG_1210
Norges tropp 2012

Troppene til nordisk mesterskap i Finland 17.-20.mai 2012

Herrer:
Keeper: Sindre Walstad og Erik Abusdal.
Utespillere: Erik Holmer, Tor Stian Grøndahl , Jan Thomas Lind, André Henriksen, Dag Lütche, Runar Hansen, Christer Arnesen, Paul Vadis, John Mattis Hagen og Kenneth Henriksen
Sportslig utvalg: Torill A.K. Pettersen og Tom Herman Andersen

Damer:
Keepere: Maj-Lill S.Johansen og Patricia Karlsen
Utespillere: Kine Sigley, Marlene Iversen, Benedicte Raa, Renate Igeland, Janice Larsen, Maria Rodriques, Marthe Markås, Line Pedersen, Line Myhre og Anette Beck.
Sportslig utvalg: Sven Erik Rath og Ingeir Klemetrud

Følgende spillere meldte forfall til mesterskapet: Christer Arnesen og Dag Lütche.

Nordisk mesterskap i Danmark 2010

De norske damene tok nok et håndballgull, mens herrene denne gang måtte klare seg med tredjeplassen i det nordiske mesterskapet for ansatte i kriminalomsorgen som ble arrangert i Ringkøbing i Danmark 7. – 8. mai 2010.

I det forrige mesterskapet som gikk i Norge for to år siden ble det hjemmegull til både damene og herrene. Denne gangen måtte damene slite hardt for sitt gull, mens herrene kom uheldig fra start og tapte åpningskampen mot Finland 26 -27, etter å ha leda hele kampen. Det var finnene som til slutt vant herregullet.

De norske damene vant greit 32-15 mot Sverige i sin første kamp. Svenskene hadde forsterket sitt lag med Gry Gustavsen som har spilt for det norske kriminalomsorgslandslaget siden 1998. Gry har fått jobb i kriminalvården i Sverige, og spilte derfor nå i gult og blått. Hun stod for 13 av de 22 svenske damemålene i mesterskapet. – Det er helt merkelig å være her og ikke spille for Norge, sier Gry som hadde fått jobben med å være svensk flaggbærer under åpningsseremonien.

Gry_450_Sverige

– Selv om drakta nå er svensk så er hjertet fortsatt norsk, sier Gry Gustavsen. Hun fikk premie for å ha laget flest damemål under mesterskapet.

Kampen mot de danske piger ble et spennende oppgjør. Danskene ledet store deler av kampen. Sluttresultatet 18 – 18 holdt til Norsk damegull siden Norge slo Sverige med flere mål enn det Danmark klarte. Maj-Lill Johansen stod en god kamp i det norske målet og var med på å sikre uavgjortresultatet. Kine Solheim var norsk toppskårer i kampen med sju mål, tett fulgt av Anette Bech som overlistet den danske målvakten seks ganger.

Jevnt herrenivå
De norske herrene ledet helt til det nærmet seg slutten i kampen mot Finland. Den endte bittert nok 26 – 27. Pål Cramer, Tor Stian Grøndahl og Kenneth Henriksen lagde henholdsvis 7, 7, og 5 mål i kampen. Det ble også en jevn kamp mot de svenske herrene. I den kampen var det Norge som kunne gå av banen med en ettmålsseier. Leif Arne Brekke ble norsk toppskårer mot svenskene med fem mål. Brekke har spilt fotball på toppnivå i Tromsø. Håndballen la han på hylla da han var 14. Likevel var han den spilleren som den norske herretreneren Tom Herman Andersen snakket mest om etter seieren mot Sverige. Brekke spiller nå tredjedivisjonsfotball og demonstrerte både ballfølelse, hurtighet og kondisjon. – Jeg henger med fysisk, og kan reglene, men når de begynner å snakke om russere og tsjekkere, så er jeg ikke med, sa en beskjeden Brekke til fifnytt.no. Han viste at han helt klart kunne skyte også med hendene.

Brekke_Nordisk

Leif Arne Brekke har tidligere spilt for Norge under nordisk i fotball. Dette var hans første nordiske mesterskap i håndball.

Mot Danmark endte det igjen med et bittert tap. Det ble dømt frikast ved nimeter rett foran mål, ved endt spilletid på stillingen 18 – 18. Per Egil Riddervold måtte plukke ballen ut av nettet, etter at den hadde passert den norske muren og ham selv. Riddervold spilte en god kamp mot Danmark, men det holdt likevel ikke. Trønderen har en fortid i den danske toppklubben GOG og har de siste sesongene spilt for eliteserieklubben Elverum. Riddervold ble kåret til beste herremålvakt under mesterskapet.

Disse spillerne representerte Norge under mesterskapet:
Siri Rustad, Anette Bech, Pia Helen Moe, Line Myhre, Grete Dahle Thorsen, Kine Sigley Solheim, Monica Weggersen, Marlene Iversen, Maj Lill Johansen og Renate Loraas.

Per Egil Riddervold, Andre Henriksen, Jo Nærbøvik, Frode Svendsen, Thor Stian Grøndahl, Pål Cramer, Morten Lerstøl, Simen Debes, Leif Arne Brekke, Thomas Midtbøen og Kenneth Henriksen.

Resultater damer:                               Danmark     20   –      7   Sverige

                                                         Norge          18   –    18   Norge

                                                         Norge          32   –    15   Sverige

 

                                                         1:      Norge              3    point

                                                         2:      Danmark         3    point

                                                         3:      Sverige            0    point

 

 

Resultater herrer:                               Norge          18   –    19   Danmark

                                                         Norge          22   –    21   Sverige

                                                         Danmark     26   –    20   Sverige

                                                         Danmark     18   –    22   Finland

                                                         Finland        36   –    21   Sverige

                                                         Norge          26   –    27   Finland

 

 

                                                         1.      Finland            6    point

                                                         2:      Danmark         4    point

                                                         3:      Norge              2    point

                                                         4:      Sverige            0    point

 

 

                                                         Damer                                             Herrer

Beste målskytter:                          Gry Gustavsen, SV (13 mål)            David Krusell, SV (29 mål)

Beste målvakt:                               Anette Larsson, SV                         Per Egil Riddervold, NO

Beste spiller:                                  Bibi Wad, DK                                 Valdar Noodla, FI

 

 

 

To gull til Norge i 2008

Både de norske damene og herrene tok gull i det nordiske mesterskapet i håndball som ble arrangert i Sarpsborg 25. – 27. april 2008.

Tekst og foto: Kirsti H. Hansen Demèny

De norske herrene slo Danmark 27 – 20 fredag kveld. – Det var en lagseier, sier trenerduoen Torill Pettersen og Tom Herman Andersen. Kenneth Henriksen fra Tromsø fengsel, som forrige helg ble kåret til NMs beste herrespiller, gjorde det godt også i kampen mot Danmark. I andre omgang måtte han ut med en strekkskade i skuldra. Henriksen ble heldigvis klar igjen til kamp lørdag.

Per Egil Riddervold ble kåret til beste herremålvakt.

Per Egil Riddervold ble kåret til beste herremålvakt.

De to målvaktene Per Egil Riddervold fra KRUS og Roy Kristensen fra Moss, spilte begge solid i åpningskampen. De stod hver sin omgang i det norske målet. Både Trond Rønning og Pål Cramer spilte i likhet med resten av det norske laget, en god kamp. Lørdag formiddag møtte de norske gutta Finland, og halte i land seieren. Først ti minutter ut i annen omgang klarte de å ta ledelsen. De ga den aldri fra seg, og vant til slutt 24 – 22, i en jevn og spennende kamp. – Vi var tunge i beina etter i går, men klarte heldigvis å vinne likevel, sier Trond Rønning.

Trond Rønning ble kåret til turneringens beste mannlige utespiller.

Trond Rønning ble kåret til turneringens beste mannlige utespiller.

Trond Rønning ble kåret til turneringens beste mannlige utespiller.

Herrenes siste kamp mot Sverige ble aldri spennende. Nordmennene ledet 20 – 8 til pause. Kampen endte 36 – 18. De skadeskutte svenskene truet aldri hjemmefavorittene. Det norske herrelaget tok sitt første gull siden tidlig på nittitallet. Torill Pettersen og Tom Herman Andersen var godt fornøyd med mannskapet sitt. – Vi hadde med mange spillere som har spilt og spiller høyt oppe i divisjonene, og hvis vi ikke hadde vunnet med dette laget, så vet jeg ikke hvordan vi noen gang skulle klart det, sier Pettersen. Hun mente at de to målvaktene de hadde i stallen, var mesterskapets to beste målmenn. Den yngste av de to, Per Egil Riddervold som har spilt i Heimdal og Vestli, og som nå har undertegnet kontrakt med Elverum, fikk utmerkelsen beste herremålvakt.

Damene utklasset Sverige
De norske damene slo Sverige bekvemt 32 -4 i sin første kamp i mesterskapet. Norge ledet 20 – 2 til pause, i en kamp som aldri ble noen gyser. Renate Løvlie spilte en god kamp, og sørget for
4 – 0 ledelse til Norge før det var gått fem minutter av kampen. Løvlie ble kåret til mesterskapets beste damespiller, og fikk i tillegg prisen for å ha skåret flest mål av damespillerne.

Renate Løvlie skåret med sien 16 nettkjenninger, flest damemål.

Renate Løvlie skåret med sien 16 nettkjenninger, flest damemål.

Dametrenerne,  Ingeir Klemetrud og Sven Erik Rath, brukte mye energi før kampen mot Danmark på å få damene til å fokusere, og ikke undervurdere de danske piger. Flere av spillerne hadde friskt i minne uavgjortkampen fra mesterskapet i 2006. Denne gangen endte kampen 19 – 11 i favør av Norge. Til pause ledet Norge med 11 – 7.  – Vi er kjempefornøyde, sa Klemetrud og Rath. Med fire poeng på to kamper og en sammenlagt målforskjell på 51 -15, er det ikke lett å klage, men Klemetrud og Rath mener de norske jentene har mye å gå på før de spiller opp mot sitt beste. – Svenskene har ingen mulighet til å gi oss motstand, så som vanlig blir det en finale mot Danmark. Den vinner vi greit fordi vi spiller bra i forsvar og har en godmålvakt, sier Rath. Til tross for at han gir stor ros til spillerne som bekler flere uvante plasser, mener han at laget ikke får ut det de kan framover på banen i kampen mot danskene.
– Vi undervurderer dem, og avslutter for enkelt, sier Rath.

Spillerne som representere Norge under det nordiske mesterskapet var Gry Gustavsen – Ila, Torill Pettersen – Horten, Renate Løvlie – Osterøya, Ida Carina Dahl – Bergen, Anette Beck – Moss, Cecilie Sundfær – Skien, Bente Bratvoldengen – Ringerike, Line Pedersen – Sarpsborg og Kirsti H. Hansen Demèny – FIF.

Per Egil Riddervold – KRUS, Roy Kristensen – Moss, Kenneth Henriksen – Tromsø, Andrè Henriksen – Trøgstad, Jan Thomas Lind – Ullersmo, Morten Sigvartsen – Ullersmo, Thor Stian Grøndal – Ullersmo, Pål Cramer – Ila, Trond Rønning – Ila, Morten Lerstøl – Stavanger og Hening Fossli – Ringerike.

Du kan se flere bilder fra det nordiske mesterskapet hvis du klikker på bildegallerier i venstremenyen.

 

 Damer  Herrer
1.  Norge  Norge
2.  Danmark  Danmark
3.  Sverige  Finland
4.  Sverige

2006

Gull og bronse i håndball-Nordisk i Sverige
De norske damene tok gull, mens herrene tok bronse i Nordisk mesterskap i håndball for ansatte i kriminalomsorgen i helgen.

Av Kirsti H.Hansen

De norske damene som forsvarte gullet fra forrige mesterskap, slo Sverige

26-12. De svenske damene var med i en omgang men så var det slutt. Renate Løvlie, aspirant på Kongsvinger og debutant i Nordisk sammenheng ble norsk toppscorer i kampen, med 7 mål, tett fulgt av Siv Heim Sæbø og Torill Pettersen som lagde seks mål hver mot svenskene. Sæbø imponerte med back-handmål på et av sine rush.

Vant på målforskjell
Kampen mot de danske damene ble spennende. Norge ledet hele kampen og var på det meste oppe i en åttemålsledelse på stillingen 10-18. Danskene startet opphenting og kom opp i 16 – 18 før Norge økte ledelsen til 16-19 på straffe ved Siv Heim Sæbø. Danmark reduserte til 18-19 på straffe da det gjenstod 57 sekunder av kampen, og utlignet til 19-19 på et rush tre sekunder før slutt. Det var likevel de norske damene som kunne henge gullmedaljene rundt halsen, fordi de slo Sverige med fem mål mer enn det Danmark gjorde.

Dramatiske minutter
Det norske herrelaget møtte de regjerende nordiske mestere Danmark, i sin åpningskamp. Til pause ledet Danmark 12 – 6. Jan Thomas Lind, som frem til sesongslutt i vår har spilt i eliteserieklubben Elverum, reduserte til 16-17. Norge gjenvant ballen og Jo Nærbøvik spilte frekt inn til Morten Sigvartsen på streken som sørget for straffe til Norge. Kenneth Henriksen satte inn straffen og utlignet med det til 17 – 17 fire minutter før slutt. Det ble fire dramatiske minutter. Øyvind Tomter i det norske målet stod fram og reddet en hundreprosentsjanse fra danskene. I løpet av det siste minuttet pådro danskene seg to utvisninger ved å rive norske ballførere i gulvet. To sekunder før slutt fikk Norge frikast, som dessverre endte i den danske blokka og kampen endte uavgjort 17-17.

Storseier mot søta bror
De svenske herrene fikk en hard kamp mot Norge, som vant 35 -7. De løpssterke norske herrene herjet med et noe skadepreget svensk lag. Alle de norske spillerne scoret i denne kampen. Christian Gjerstad som voktet det norske målet i denne kampen ble notert for to mål fra egen målgård, og over den svenske keeperen som fortvilet la seg ut for å snappe langpasningene.

I ryggen på finnene
Finland stilte for første gang med lag i håndball-nordisk. De kom med et godt lag og vant mesterskapet. Til pause ledet finnene 10 – 8. Norge var først ajour på stillingen 14 – 14, men finnene gikk igjen i ledelse og den ga de ikke fra seg. Norge var igjen i ryggen på finnene på stillingen 17 – 18 og 18 – 19, men kampen endte 18 – 20 i finsk favør. Hadde Norge vunnet denne kampen hadde det holdt til gull, men fordi finnene og danskene spilte uavgjort endte det med bronseplass til de norske herrene denne gangen som forrige gang.

Norske utmerkelser
Ida Carin Dahl, ble kåret til turneringens beste damespiller. Siv Heim Sæbø, ble sammen med en av de svenske damene, mestskårende damespiller med tretten mål.

 Damer  Herrer
1.  Norge  Finland
2.  Danmark  Danmark
3.  Sverige  Norge
4.  Sverige

 

Følgende spillere representerte Norge i mesterskapet.
Se bilder fra det nordiske mesterskapet.

2004

Gull og bronse i nordisk
De norske damene tok gull, mens herrene fra Norge måtte nøye seg med bronse i helgens nordiske mesterskap i håndball som ble arrangert i Danmark. Norge tok med seg hjem fire av i alt seks personlige utmerkelser.

De norske damene hadde litt å hevne fra forrige nordiske mesterskap. Da ble de slått med et mål av Danmark, og endte dermed på sølvplass. I år var det ingen tvil om hvem som skulle ta gullet. Norge slo Danmark 22-12. Kampen mot Sverige endte 27 – 8.

På det norske herrelaget har det nå vært et generasjonsskifte. Kun tre av spillerne fra forrige nordisk for to år siden var med i stallen i år. Det har kommet til mange gode herrespillere, og trenerduoen Torill Pettersen og Tom Herman Andersen er enige om at det kan bli gode tider for herrelaget framover. De norske herrene måtte denne gangen se seg slått av Danmark med et mål. Det var Danmark som tok herregullet.

Personlige utmerkelser:
Herrer
Turneringens beste målvakt, Øyvind Tomter, Bredtveit fengsel

Damer
Flest scorede mål: Gry Gustavsen, Ila fengsel
Beste utespiller: Helene Hofmann Sangquist, aspirant Ila fengsel
Turneringens beste målvakt: Kirsti H. Hansen (Berg) NFF

 

Gutta som tok bronse. Øyvind Tomter, Bredtveit fengsel,Jahn Thomas Lind, Ullersmo fengsel, Martin Kittelsen, Oslo fengsel, Erling Rafoss, (KRUS) Åna fengsel, Einar Lerheim, Ila fengsel, Simen Debes, Ringerike fengsel. Andrè Henriksen, (KRUS) Oslo fengsel, Magnus Øyløkken, KRUS, Jo Nerbøvik, Indre Østfold fengsel, avd. Trøgstad, Torstein Moe, Ringerike fengsel, Kenneth Henriksen, KRUS og Tom Herman Andersen, Sarpsborg fengsel.
Gulljentene: Elisabeth Andresen, Fredrikstad fengsel, maskotten Tuva, Cecilie Sundfær, Skien fengsel, Torill Pettersen, Horten fengsel, Bente Brattvoldengen, Ringerike fengsel, Kirsti H. Hansen, (Berg fengsel) NFF, Maj Britt Gundersen, Indre Østfold fengsel, avd. Trøgstad, Anne Paulsen, Ringerike fengsel, Helene Hofmann Sangquist, (KRUS) Ila fengsel, Gry S. Gustavsen, Ila fengsel,  Christine Danielsen, KRUS og lagleder Ingeir Klemtrud, Stavanger fengsel.